logo.png
 
 
 

Tiltakspakken (VTA) – en mulighet for deg!

sswe.jpg

Varig tilrettelagt arbeid er eit tilbod til personar som har behov for arbeid i skjerma virksomheit, med arbeidsoppgåver som er tilpassa yteevna kvar enkelt.

Kven kan få varig tilrettelagt arbeid?
Dersom du har, eller har søkt om uførestønad og har behov for spesiell tilrettelegging og oppfølging, kan du vere ein aktuell kandidat for tiltaket.

Varigheit på tiltaket
Tiltaket er ikkje tidsbegrensa. Det skal likevel vurderast om det kan vere aktuelt med overføring til andre arbeidsretta tiltak, utdanning eller formidling til ordinært arbeid.

Korleis søkje?
Ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor.


VTA ER EN SVÆRT VIKTIG DEL AV MIN DATTERS LIV

Skribent: Hilde Hurlen 

Anne Brekke er mor til en av VTA-kandidatene i Sykkylven og leder i lokalforeningen NFU. – Arbeidsplassen i BYRG Komper en svært viktig del av min datters liv, forteller Brekke. – Hun gleder seg veldig til å gå på jobb og har fått en fantastisk hverdag! Hver søndag kveld smiler hun fra øre til øre og ser frem til en ny arbeidsuke i BYRG.

– Datteren min er en rolig jente med Downs Syndrom, og hun kommuniserer gjennom tegn til tale. Hun har behov for mye tilrettelegging og trygge omgivelser.

– Jeg setter enorm stor pris på måten BYRG ivaretar henne på. De ansatte tilpasser arbeidsoppgavene hennes ut fra de ressursene hun har og gir henne motivasjon til mestring.

– Det er en ubeskrivelig glede som mor å få se at datteren min endelig får oppleve mestring og stolthet over å utføre eget arbeid, sier Brekke. – VTA er et svært verdifullt tilbud. På arbeid hos BYRG fylles dagene hennes med givende innhold og hun får et godt sosialt nettverk i trygge omgivelser.

– Som mor er jeg jevnlig i kontakt med de ansatte i BYRG, og vi har en veldig god kommunikasjon, forteller Brekke. – Hver og en av dem er helt fantastisk, og jobben de gjør er uvurderlig!


SIN HELT EGEN SOLSKINNSHISTORIE - FRA VTA TIL ORDINÆR ARBEIDSPLASS

Skribent: Hilde Hurlen 

Thorleif Reed er en av de mange som har fått en helt ny og meningsfull hverdag etter at han fikk arbeidsplass gjennom VTA i BYRG Kompetanse. – Det er helt fantastisk, sier han med et stort smil. – Etter AFT (arbeidsforberedende trening) gikk jeg hjemme i et halvt år. Jeg begynte å isolere meg og hadde et lite sosialt nettverk. Det er utrolig kjedelig å sitte hjemme og tvinne tommeltotter.

– Jeg ble anbefalt å søke på VTA plass i BYRG og kom inn i systemet via NAV, forteller Reed. – BYRG fant en arbeidsplass for meg i Fileks AS som driver innsamling av brukte klær gjennom bruk av utplasserte kontainere. Dette var et tiltak som passet svært godt for meg og min personlighet. Endelig fikk jeg hjelp til å komme ut fra husets fire vegger!

– Jeg liker å være i kontakt med andre mennesker og har fått høre at jeg har en fin telefonstemme, ler han, – kontorjobben i Fileks består av kundekontakt gjennom telefon og e-post, noe som er midt i blinken for meg. Jeg har gode kollegaer, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag!

– Gjennom BYRG fikk jeg en jobb som jeg virkelig blomstret i, og jeg anbefaler andre i lignende situasjoner om å søke VTA. Jeg har ikke angret et sekund! sier Reed. ­– Hos BYRG følte jeg meg alltid ivaretatt. De som jobber der hørte på det jeg hadde å si og tok hensyn. Jeg følte meg ikke lenger som et nummer i rekken, men ble sett på som den jeg er.

Om kort tid går Reed ut av VTA-tiltaket og over i fast ansettelse med ordinært arbeidsforhold. – Jeg storgleder meg! sier han og smiler, – dette er min egen solskinnshistorie!

Plamen Petkov, adm dir i Fileks, forteller om en svært motivert og dedikert ansatt som har vært med på å sikre suksess i selskapet . Det var gjennom et intervju av Petter Stordalen, i et av landets riksaviser, som inspirerte Petkov til å ta sjansen på å rekruttere annerledes. Petkov legger til at alt handler om motivasjon og at Thorleif er et eksempel til etterfølgelse for mange i den sammenheng.

Petkov beskriver Thorleif som en person med initiativ, god motivasjon og som opptrer positivt. Dette er egenskaper som passer godt inn i profilen til Fileks og til svært mange andre selskaper. Thorleif fremstår som en rutinert selger med stor kapasitet.

 

 

TIPS OSS 

Byrg Kompetanse ønsker tips om arbeidsoppdrag frå privatpersonar og næringslivet på Stranda og i Sykkylven.
Ring oss gjerne om du trur du kan bidra med arbeid for våre brukarar: 70 26 99 30
SISTE NYTT

ÅPNINGSTIDER PRODUKSJON

mandag -fredag 07:30-15:15

NYTTIGE LINKER

www.nav.no
www.stranda.kommune.no 

facebook/Byrg Kompetanse as

AVDELING STRANDA

Besøksadresse:
Kyrkjegata 23,
6200 Stranda

Postadresse:
Postboks 18, 6201 Stranda

Telefon: 70 26 99 30
post@byrgkompetanse.no 

AVDELING SYKKYLVEN

Postadresse og besøksadresse:
Bakkedamsvegen 30,
6230 Sykkylven


Telefon: 70245950
post@byrgkompetanse.no 

© Byrg Kompetanse | Personvernerklæring og informasjonskapslar (cookies)